Zamieszczone przez dawcio
Poszukiwany lakiernik w trójmieście
Zwiń
X
-
Ciężka sprawa, spędziłem sporo czasu na forach i nie znalazłem w 3-city warsztatu jednoznacznie polecanego jako godny zaufania. Ostatecznie z drobnym w sumie załamaniem maski (wpadł mi plastikowy element mocujący podporę, podpora wpadła w nadkole i siła uderzenia spowodowała zagięcie z pęknięciem lakieru) pojechałem do Plichty do Wejherowa - mają tam centralną lakiernię dla wszystkich ASO/marek obsługiwanych przez Plichtę. Z jakości naprawy jestem zadowolony, z ceny mniej.
Z przekonaniem nie polecam: http://www.autokwiatkowscy.pl/ - byłem dwa razy (raz reperaturki nadkoli Mondeo i raz wymiana z malowaniem błotnika w Felicii) - za każdym razem robota spaprana - korozja w Mondeo już po 2 miesiącach, w Felicii na rantach trochę później, ale lakierowanie niestaranne.Octavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
zak14, ja robiłem u Kwiatkowskich już 2 auta, w tym jedno 3 razy i nie miałem do nich zastrzeżeń...
Kiedy u nich robiłeś lakierkę?O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
No właśnie się zastanawiałem nad Kwiatkowskimi, bo mam do nich niedaleko, ale widzę opinie na ich temat skrajne
Co do Plihty, to robiłem już u nich dwa auta i efekt był dobry, ale na szczęście za każdą wizytę płacił ubezpieczyciel. Z tym, że oni mają warsztat w Wejherowie, a miałem nadzieję, że znajdę coś bliżej.
Komentarz
-
-
4tech, Drugi raz w 2010, a pierwszy 2008 lub 2009 (nie mam pod ręką kwitów).
WRB, Mam do nich na piechotę 10 minut, ale wolałem 1,5 raza drożej i dużo dalej do Wejherowa po doświadczeniach z jakością usługi u Kwiatkowskich. Co do Plichty - nie trzeba jechać do Wejherowa - można zostawić w ASO w Gdyni lub w Gdańsku. Ja wolałem pojechać, bo lubię wszystkiego dopilnować osobiście. Oczywiście nie namawiam usilnie na Plichtę - bo po nich też polerką poprawiałem, ale to pewnie zboczenie detailerskie - dla swojego komfortu psychicznego przeleciałem wszystko Ultrafiną, żeby zebrać Swirle po ich polerce.Octavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
Moge polecić ci warsztat Pełki na ul. Sztutowskiej ale niestety w Gdańsku maja własna komore lakierniczą firmy Blowtherm. Miałem 2 lata temu robiony u nich cały bok samochodu po zderzeniu z sarną :twisted: Jestem z roboty zadowolony. Nie pamietam jak wygladało to kosztowo bo naprawe robiem z AC- musiał bym znaleźć kosztorys.
Komentarz
-
Komentarz